Blog

Verhuizen naar de RandstadVerhuizen naar de Randstad

Verhuizen naar de Randstad

De Randstad wordt steeds populairder. Vooral jongeren, studenten en starters verhuizen vaker van het platteland naar een grote stad. In steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt er enorm naar huizen gezocht. Waarom is de Randstad zo in trek? Wat zijn de voordelen van het wonen in de Randstad? En waar moet je op letten als je van plan bent om hierheen te gaan verhuizen?

De voordelen van het wonen in de Randstad

Het wonen in de Randstad biedt veel voordelen. Allereerst is het enorm goed bereikbaar. Met het openbaar vervoer zoals de trein, metro, de tram en de bus ben je binnen de kortste keren op plaats van bestemming. Zeker als je een baan hebt in de stad, is het vaak erg voordelig om in de stad te wonen.

Daarnaast heb je al je voorzieningen bij je in de buurt: supermarkten, kledingwinkels, sportverenigingen en nog veel meer zijn allemaal in de buurt. In een dorp zul je vaak een stuk moeten reizen om in een meer levendig gebied te komen. Verder is de Randstad ook enorm cultureel divers. Je vindt er voor ieder wat wils: door meerdere musea, concerten, evenementen en tentoonstellingen is er vrijwel altijd iets te doen.

Mogelijkheden om te verhuizen naar de stad

Als je van plan bent om te gaan verhuizen naar de Randstad, zul je er achter komen dat het een hele taak is om een geschikte woning te vinden. In de steden, en zeker in de stadscentra, zijn de prijzen enorm duur. Een simpel appartementje kan daar al snel boven je budget uitkomen. Als je als starter een leuke starterswoning wilt met een eigen tuin, zul je vaak een hoge hypotheek moeten aanvragen.

Maar wat is er dan wel mogelijk? Een van de opties is om in een nieuwbouwwoning te gaan wonen. De nieuwbouw woningen bieden veel voordelen en zijn vaak financieel een stuk gunstiger dan bestaande bouw. Zo heb je minder spaargeld nodig, aangezien je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen. Verder kunnen je energiekosten enorm meevallen aangezien de nieuwbouwhuizen vaak erg energiezuinig worden gebouwd.

Combinatie van rust en de Randstad

Zeker als je op zoek bent naar een iets rustigere wijk om te gaan wonen, kan een nieuwbouwwijk een heel goed idee zijn. Deze wijken liggen vaak aan de rand van de drukke steden, waardoor je omgeven bent door veel natuur. Ga je binnenkort beginnen met werken in Leiden of ben je op zoek naar een leuke woning in deze omgeving? Dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een prachtige nieuwbouwwoning in Leiderdorp. Leiderdorp grenst direct aan Leiden en bovendien woon je hier prachtig centraal gelegen in de Randstad tussen Den Haag, Rotterdam, Gouda, Amsterdam en Utrecht. Dit is de perfecte combinatie tussen rust en de drukte van de Randstad.