Blog

Waarom kiezen voor een tijdelijke woning huren?

Het kan eens voorkomen dat je tijdelijk een woning moet huren. Een tijdelijke woning huren kan zijn doordat je bijvoorbeeld gaat verhuizen en je eigen huis verkocht is, maar je nieuwe huis nog niet klaar is. Vanwege nieuwbouw bijvoorbeeld. Je kunt er dan voor kiezen om een tijdelijke woning te gaan huren. Zo heb je wel een woning, maar niet meteen een nieuwe hypotheek. Er kunnen natuurlijk meerdere redenen zijn voor een tijdelijke woning huren die behandelen we in deze blog. Daarnaast geven we je ook tips waar je op moet letten bij het huren van een woning.

Redenen voor een tijdelijke woning huren

Wanneer je tijdelijk een woning huurt ga je een woning huren voor een bepaalde tijd. De duur van de periode kan verschillen. Het gaat meestal om 3 tot 6 maanden, maar het kan ook een langere periode zijn. Een tijdelijke woning huren kun je doen vanwege verschillende redenen. Zoals boven beschreven kan het zijn vanwege de koop van een nieuwe woning, maar er kunnen natuurlijk ook andere redenen zijn. Denk aan een brand die is ontstaan binnen je huidige woning, waardoor je er niet meer kunt leven. Ook ander privé redenen kunnen er toe leiden dat je genoodzaakt bent om tijdelijk een woning te huren.

Je kunt ervoor kiezen om een woning te huren van bijvoorbeeld een particulier. De woningen die een particulier aanbiedt zijn vaak groot en netjes onderhouden. Hierdoor kun je er wel tijdelijk en plezierig in wonen. Maak met de verhuurder altijd duidelijke afspraken over het huren van de woning. Hierdoor is de kans op miscommunicatie een stuk kleiner.

Waar moet ik op letten bij het huren van een woning?

Het woningaanbod verschilt per regio en stad waar je graag een woning wilt huren. Houd hier ook rekening mee wanneer je tijdelijk een woning gaat huren. Wanneer er een schaarste is aan woningen en de vraag groot is kan het enige tijd duren, voordat je in aanmerking kan komen voor een woning. Iets wat belangrijk is om op te letten. Andere zaken die belangrijk zijn om op te letten is de betaling. Hoe wordt de huur betaald en wanneer moet je de huur betalen? Betaal je bijvoorbeeld ook een borg? Zo ja, hoeveel is dat dan? Kijk ook naar de servicekosten. Probeer de financiële zaken eerst altijd duidelijk gecommuniceerd te hebben, voordat je iets ondertekend.

Let naar de financiële aspecten ook op de huidige staat van de woning. Heeft het huis dubbele beglazing, is de vloer in orde? Hoe zit het met de muren. Ook belangrijk om mee te nemen voordat je iets ondertekend. Het tijdelijk huren van een woning kan veel voordelen bieden, wanneer je in een bepaalde situatie verkeerd. Wanneer je alles goed en duidelijk communiceert moet het helemaal goed komen.